En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

LÄMNA EN ÅSIKT

Berätta för oss vad du tycker om magasinet. Lämna gärna förslag på förändringar mm.

3 Comments

Add a Comment
 1. Flera tunga instanser i vårt samhälle har föreslagit att det skall inrättas en Nätombudsman. Denna ombudsman skall hjälpa kränkta människor att få rätt mot kränkarna och att stävja kränkningar i allmänhet.

  Ett mycket bra initiativ!

  Det krävs absolut en myndighet som med kraft kan verka för att stoppa näthat och kränkningar på nätet.

  Det krävs förmodligen också regler för myndighetspersoner att inte deltaga och verka i sajter som står under våra rättsmyndigheters strafföreläggande.

  Flashback står under ett sådant strafföreläggande.
  Alla postningar måste först granskas innan de får publiceras, säger domen mot Flashbacks ägare. Om de inte granska utgår ett vite på 400.000kr/postning.

  Det är ett oerhört kraftigt och unikt strafföreläggande som utdelats av myndigheten som handhar dessa frågor. Därför är det uppseendeväckande att personer ur rättsupphållande myndigheter själva deltar i diskussionerna på denna dömda sajt. Det räcker inte med det, det finns Åklagare som hänvisar till den brottsdömda sajten och det finns tydliga tecken som tyder på att anställda inom rättsvårdande myndigheter “läcker” sekretesskyddade handlingar till nämnda sajt.

  Det är minst sagt uppseendeväckande!

 2. Detta magasin är verkligen väntat. Nu äntligen får vi debattörer en plats att “hänga” på. Jag har mycket att säga men nu ingenstans att säga det, tills nu!

  Förr hade vi Newsmill som var en svensk webbplats för “nyhetskommentarer och debatt. Men det var inte utan problem, Newsmills innehåll togs mer och mer över av den reaktionära extremhögern dessutom var den inte riktigt rumsren då man kunde betala för att vara helt säker på att få sina artiklar publicerade. Det blev en överraskning för många när det kom fram att Newsmill ägdes av Bonnier med intimt sammarbete med Veckans Affärer. Senare under 2013 styrdes Newsmill i praktiken av TV4 News.

  Plötsligt beslutades att Newsmill skulle ta sommarledigt men efter den ledigheten öppnades inte sajten igen.

  Newsmill var aldrig den tummelplats för de som hade mycket att säga men ingenstans att publicera det. De som betalade fick sina debattartiklar publicerade fört och på viktigaste plats medan alla andra fick hålla tillgodo med en mer undanskymt hörn. Inte heller det undanskymda hörnet var bra då det fylldes av extremhögerns gallimatias.

  Med tanke på att Newsmill var en av tre nominerade till Stora journalistprisets kategori ”Årets förnyare” 2009. Motivering till nomineringen var att ”de vitaliserar opinionsjournalistiken, bjuder in publiken och fångar upp nya frågeställningar” så kan man med gott fog påstå att Granskande Perspektiv behövs.

  Jörgen Andersson

  1. Vi kommer att göra allt vi kan för att bli en verklig debattsida för alla.
   /Redaktionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©