En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

Varför klarar sig forumet Flashback mot att åtalas

Den nazistiska Nordiska motståndsrörelsens nättidning Nordfronts förra utgivare, Emanuel Lärkestål, dömdes i 61 punkter för hets mot folkgrupp. Tingsrätten:

Det har varit brott som riktat sig mot flera olika skyddsvärda och utsatta grupper i samhället. Det rör sig därför om allvarlig brottslighet.

Målet var ett så kallat tryckfrihetsmål där man använder jury och de dömde fullt rättvist personen som var ansvarig utgivare av tidningen som inte borde få finnas.

Inte alls konstigt

Det är inte alls konstigt att den ansvarig utgivaren dömts för dessa brott. Det konstiga är att det inte skett tidigare för i Nordfront haglar hets mot folkgrupp tätt och har gjort det sedan tidningen startades. Men det är inte bara hets mot folkgrupp de gjort sig skyldiga till som domstolsprocessen handlade om denna gång utan de har gjort sig skyldiga till en hel mängd av brottsrubriceringar.

Mycket konstigt

Det finns bara en plats på nätet som är värre än Nordfront och det är forumet Flashback. Om vi skulle börja räkna från år 2000 till idag alla gånger man gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp räcker det inte med 61 åtalspunkter. Nu talar vi alltså om oerhörda mängder brott av detta slag utan att förringa de ännu fler andra brott som begått och begås på Flashback forum. Det är mycket konstigt att rättsväsendet inte har tagit itu med brotten på Flashback. Ännu konstigare blir det när vi vet att det gjorts flera hundra anmälningar mot forumet där all lagts ner med orden “förundersökning inleds inte”. Mängder av gånger har Flashback anmälts till Datainspektionen men svaret blir alltid “Vi kan inget göra för Flashback ligger i utlandet”. När det skickats in material som bevisar att de ligger i Sverige och att ägaren är Jan Axelsson fås svaret åter igen “Vi kan inget göra för Flashback ligger i utlandet”. Varför svarar de så märkligt?

Rättsväsendet

Hur står det egentligen till i vårt rättsväsende? Det går mycket enkelt bevisa att Flashback ligger i Sverige, ägs av Flashback Media Group som ägs av Jan Axelsson. Det kan bara inte vara på det viset att de i rättsväsendet inte kan utreda vem som är ägaren och att det ligger i Sverige. Det måste vara något annat som ligger i vägen. Har Jan Axelsson någon hållhake på rättsväsendet? Nej, naturligtvis har han inte det och om han hade det skulle inte rättsväsendet inte bry sig om det ett skvatt. Det måste alltså vara något annat som gör att vårt rättsväsende drar tillbaka fingrarna så fort Flashback kommer på tal. Frågan är vad är det som döljer sig bakom denna rädsla?

Rättsskandal

Det är inget annat än en rejäl rättsskandal att Flashback i omkring 20 år kunnat förstöra livet på mängder av hela familjer som hamnar i en situation där de inte kan få arbete, bostad och ofta inte kan bli medlemmar på olika platser i samhället. Kanske så många som 100 personer har tagit sina liv efter att de hängts ut på Flashback. Man har på forumet ett flertal gånger hetsat fram våldsamheter mot främst flyktingar men också mot uthängda. Flera har indirekt fått uppleva påverkan från Flashbacks irl-mobb på flera olika sätt där våld ingått som en metod. Detta sker dagligen mot uthängda och sådana som är motståndare till Flashback. Längre än så sträcker sig inte Flashbacks yttrandefrihet och detta är på riktigt!

Freda sig mot det onda

Vi vet att uthängda och andra förbereder sig på att freda samhället mot Flashback som är en av yttrandefrihetens värsta fiende. Flashback har ingen existensberättigande i vårt samhälle på det sätt de motarbetar yttrandefriheten till den grad att nya lagar stiftas pga av det som sker på forumet. Alltså lagar som begränsar vår yttrandefrihet. Eftersom rättsväsendet inte gör ett något för att hjälpa de drabbade mot denna pöbel de drabbade snart ta till den äldsta mänskliga oskrivna lagen, att freda sig själva. Men de kommer också försöka ge rättsväsendet en allvarlig chans att göra sitt jobb de är satta att göra.

Allt skall fram på bordet

De kommer att plocka fram allt som finns om Flashback och till varje pris bevisa för rättsväsendet att forumets servrar ligger i Sverige, att ägaren är Flashback Media Group, att man enkelt hittar Flashback Media Group om man följer pengarna och att ägaren till Flashback Media Group är Jan Axelsson.

GRANDSKANDEPERSPEKTIV

Updated: 2018-10-20 — 13:28

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©