En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

Medborgargarden en mycket farlig utveckling

Det mycket turbulenta läget i Världen driver folk på flykt. Flera länder, efter den väg flyktingarna valt, har mött ett ofantligt tryck på empati och omsorg om andra människor. Detta tryck ställer sig i motfas till de olika ländernas ekonomiska möjlighet- eller kanske ekonomiska vilja att hjälpa. Några länder i Europa har en kultur eller historia av att isolera sig medan några länder har en motsatt syn och tillåter sig att låta flyktingar få sitt behov av skydd prövad. Flera länder skapar tillfälliga regler som är en medelväg mellan att få stanna och att få skydd några år. Oavsett vad eller hur är dessa flyktingar människor av kött och blod som normalt skapar känslor av empati hos oss människor.

Skadade människor

När det kommer en sådan mängd flyktingar är också den mängd mentalt skadade flyktingar stort men inte större i procent än annars. Dessa har tagit skada av det de upplevt under krig och flykt. Skadan har oftast diagnosen PTSD och är mycket besvärlit att handskas med. Det är väl omvittnat att från krig hemvändande soldater ofta lider av PTSD. Utan PTSD-anpassad vård går dessa snart under efter ett kort hårt liv under kriminalitet och droger. Det är detta de mest problemfyllda flyktingarna lider av som uppför sig oväntat märkligt, inte sällan med våldsinslag. De är få men det är just dessa som syns mest, hörs mest, omskrivs mest och som gör folk mest arga. Även om majoriteten av de arga ändå förstår varför, finns det de som vägrar förstå.

Motåtgärder enskilt

Ett litet antal i vårt land har inte förstått, eller vägrar förstå, situationen och applicerar dessa flyktingproblem på sitt eget sätt att reagera. Effekten kallas för projicering och görs ofta av “unga arga män” som faktiskt inte bara är unga eller ens bara är män. Det de har gemensamt är dock att de är fattiga och anhängare av sina naturliga motståndare, dvs extremhögern. Resultatet blir oftast att man sitter vid sin dator och skriver hatinlägg mot flyktingar på olika hatsajter på nätet.  De är nämligen förvånansvärt måna om att hålla sina identiteter hemliga eller vågar inte ge sig i strid mot sina hatobjekt. Den värsta kategorin av dessa arga fattiga högermänniskor skiljer sig från den förra kategorin på så sätt att de inte räds att använda knytnävarna eller tillhyggen mot de redan svårt prövade flyktingarna. Problemet med denna typ av fysiska protester är att det bara drabbar vänliga flyktingar som inte gjort något ont. De flyktingar de riktar sig mot är så få att risken är i stort lika med noll att de träffar på någon sådan. Om de, mot alla odds, ändå skulle träffa på en PTSD-skadad våldsam flykting skulle våldet mot en sådan bara förvärra situationen mångfalt. Sådana privata åtgärder är alltså mycket farliga för båda parter och för samhället.

Motåtgärder i grupp

Det som är än värre än enskilda fysiska åtgärder mot flyktingar är när det sker i grupp. Sådana grupper kallas för “mobb” och formerar sig oftast under namnet “medborgargarden”. Vi vet genom historien att sådana medborgargarden slår sig ofta samman till större och större enheter tills de uppvisar militära egenskaper. Sådana grupper är många gånger farligare än det de vill stävja. Exemplen är många som visar upp rena inbördeskrigen i släptåg av dessa grupperingar. Även om det inte skulle bli inbördeskrig kommer dessa grupper att skapa en tillhörighet och en känsla av styrka som gör att dess medlemmar fullständigt struntar i våra lagar och regler med resultat av att de försöker styra folks åsikter genom skrämsel av våld och förstörelse.

Yttrandefrihetens dödgrävare

Sådana grupper är inte för yttrandefrihet som de annars så ofta använder i sin syften utan de är i praktiken dess dödgrävare precis som exempelvis hatforumet Flashback är. Flashback är platsen där dessa sprider sitt budskap och platsen där de formerar sig. Forumet som säger sig tillämpa “yttrandefrihet på riktigt” är egentligen dess motsats då de stödjer och puffar på denna typ av verksamhet.

Det är av högsta vikt att stoppa eländet

Det är alltså mycket viktigt för vårt samhälle, för vår yttrandefrihet och för flyktingarna att dessa grupper och dess ledande forum snabbt stoppas. Åtgärder måste sättas in snabbt och hårt nu! Om inte, kan det bli osäkert att vistas i vårt land som också på riktigt förlorat det fina vi kallar yttrandefrihet!

/Vi som inte stödjer medborgargarden

Updated: 2017-07-13 — 22:37

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©