En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

Hyresvärd bråkade med fel hyresgäst

Besvärlig hyresvärd

En hyresvärd tålde inte att en nyinflyttad hyresgäst ställde krav på färändringar när lägenheten hon hyrt visade sig inte leve upp till de krav man kan ställa på en lägenhet.
Hyresvärden tog till den drastiska men föga lagliga metoden att klippa av elkablarna till kvinnans lägenhet och monterade bort dörren. Enligt kvinnan stal han också bland annat hyreskontraktet så att kvinnan inte kunde bevisa att hon hyrde lägenheten.

Synden straffar sig själv

Kvinnan rotade i papper kring fastigheten på kommunkontoret. Det visade sig att lägenheten som var byggd på vinden var ett svartbygge. Fastigheten har alltså inget bygglov för lägenheterna och dessutom är ventilationen inte testad och godkänd. Kvinnan påpekade detta för kommunen som inte var sen att svara.

Miljö och Byggnämnden

Miljö och Byggnämnden har skickat nedanstående handling till fastighetsägaren som innebär att fastighetsägaren kan få dryga kostnader att eventuellt återställa vinden till ursprungligt skick. Det som är anmärkningsvärt i skrivelsen är tydligen att “Fastigheten ligger inom riksintresse för kulturmiljövård”. Det är en mening som sannerligen kan kosta. Kvinnan bor inte längre i fastigheten.

hugin4-1

hugin4-2

hugin4-3

hugin4-4

 

Updated: 2017-07-13 — 22:40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©