En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

Hatare straffades med döden

Upprepade trakasserier

Två killar i 20 års åldern hade under en längre tid trakasserat en äldre man. Killarna hade i minst två års tid jävlats och vid något tillfälle misshandlat mannen. De lät inte den äldre mannen vara i fred och begick bland annat en mängd brott mot honom som lades ner i brist på bevis, som vi så ofta får höra nu för tiden.

Kontaktförbud

De båda killarna förföljde mannen så intensivt att de till slut delgavs kontaktförbud eftersom det har funnits risk för att killarna kommer att begå brott, förfölja eller skada mannen. Killarna fick med andra ord inte befinna sig nära mannen, tala med honom eller göra något annat som riktade sig mot mannen. Killarna struntade dock i kontaktförbudet och fortsatte att förfölja och trakassera honom. Kontaktförbudet upphörde emellertid 23 December förra året.

En mängd olika brott

Bröderna har begått en hel uppsjö av brott under lång tid i södra Sverige. De har bland annat dömts för rånförsök, misshandelsförsök och olaga hot samt misstänkts för flera misshandlar och rån. Den äldre av bröderna har dömts flera gånger för stöld, övergrepp i rättssak, misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Besökte mannen i avsikt att skada

Killarna tog sig till mannens avlägset belägna villa i Vallåkra utanför Helsingborg. Det lär finnas fynd som tyder på att bröderna var där i syfte att skada mannen. De hade föremål med sig som endast kunde användas till att skada någon.  De gjorde också åverkan på huset för att kunna ta sig in.

Vänd dig till regeringen om du har något att klaga på

Mannen som hörde när det gjordes åverkan ringde till en granne och sade att ”de är inne i huset”. Kvinnan förstod genast att de var de aktuella killarna. Därefter hörde hon knallar, sedan blev det tyst. Kvinnan ringde polisen och de skulle skicka en bil. Några minuter senare talade kvinnan återigen med mannen som nu befann sig på övervåningen av rädsla. Han sade att två killar ligger skadade här. Polisen hade ännu inte anlänt efter 2-3 samtal så kvinnan ringde återigen upp och berättade att det ligger två skadade personer i huset. Hon frågade när de kommer och möttes av det horribla svaret: att hon skulle vända sig till regeringen om hon hade något att klaga på… Både kvinnan och polisen själv har polisanmält händelsen vilket skapar problem för polisen för nu kan de inte svara standardfrasen ”ord står mot ord” då polisen själv är anmälare.

Mannen sköt killarna

Förmodligen på grund av de intensiva trakasserierana från killarna och på grund av att killarna var beväpnade med tillhyggen blev mannen ordentligt chockad när han fick se dem inne i hans hus. Mannen, som hade jaktgevärs hemma, sköt tragiskt nog båda killarna till döds.

Så kan det gå

Så kan det gå när vårt folks rättsväsende fallerar i det arbete de satts att utföra, dvs de drabbade tvingas utföra jobbet själv med förskräckligt resultat bland annat på grund av rättsväsendet attityd. Men det handlar inte bara om idioten som svarade att kvinnan skulle klaga hos regeringen när polisen dröjde. Det är en mycket tydlig symptom på en allvarlig begynnande sjukdom inom vårt rättsväsende som vi bara sett början på ännu. En annan yttring av denna förfallets sjukdom är när hederliga människor mötts med sarkasmer av rättvisan när de utsatts för brott som förstör hela familjer resten av livet med de oförskämda orden ”inte av allmänt intresse” eller när rättsväsendet väljer att lägga ner ett och ett halvt år på att utreda en Julhälsning med ett resulterande förundersökningsprotokoll som ryms på ett par A4-sidor.

Makeover

Det krävs en ordentlig makeover för vårt rättsväsende som jag, för bara tre år sedan, trodde var det bästa rättsväsende på denna Jord. Jag får tacka min dotter Helena för att hon visade att jag hade fel. Förbannat tråkigt bara att det skulle kosta 3 månader i häkte, ett och halvt år av processer, omskriven på miljontals platser på jorden och uthängd, förnedrad och krossad på runt 10.500 poster i 73 trådar på Flashback men ändå lyckas stå upp, vända och slå tillbaka. Där har rättsväsendet mycket att lära!

Källa 1: Aftonbladet
Källa 2: Sydsvenskan

Updated: 2017-07-13 — 22:40

1 Comment

Add a Comment
  1. Tydligen så har vårat samhälle inte dragit en stor lärdom om Rödebyfallet när en pappa som sköt ihjäl en kille och skadade en annan kille som var ledare för ett gäng mopedburna ungdomar som hade satt i system under lång tid från juli 2005 till hösten 2007 att trakassera och hota en ung funktionshindrad pojke och hans familj. Och det slutade med att pappan sköt ihjäl en kille som skjutsade upp mopedligans ledare till familjens bostad i Hollstorp som ligger 4 kilometer norr om Rödeby och några andra killar som också var inblandad i trakasserierna åkte upp med sina mopeder dit och samma killar flydde från platsen när pappan i familjen öppnade eld och pappan sade i rättegången att han var illa tvungen att försvara sin son och familj som utsattes för trakasserier och hot från mopedligans sida och pappan dömdes att betala stort skadestånd till den döde pojkens anhöriga samt till den andra pojken som skottskadades svårt i magen på 181000 kronor men slapp fängelse , men blev frisläppt efter några månader med hänvisning till att han var tvungen att försvara sin familj mot mopedligans trakasseier och hot och när det gällde den skottskadade ledaren samt de 4 unga medbrottslingarna så dömdes de till att betala 5000 kronor var till Rödebyfamiljen i skadestånd och de fick även 20 timmars ungdomstjänst för olaga hot,olaga intrång,skadegörelse,trakasseier https://sv.wikipedia.org/wiki/Skotten_i_R%C3%B6deby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *