En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

Näthatad och du är utan bostad

Husen har inget med texten att göra

Flera vi talat med intygar att det blir ett helvete att leva efter att man hängts ut på nätet. Extra svårt kan det vara att få en bostad. Ibland kan det handla om att man blivit dömd för något och det skrivits på nätet eller att man bara varit misstänkt. Det räcker också med att någon granne har hängt ut en annan granne i en vendetta mot denne. Vi har också sett fall där en personer som stalkats och stalkern postat lögner på nätet för att man skall bli utan bostad. Kvinnan vi beskriver här nedan har sökt många lägenheter men har fått avslag därför att de googlat henne och hamnat på Flashback där de har skrivit osant skit om henne. (Husen på bilden ovan är bara en illustration och har inget med texten att göra. Bilden ägs av Granskande Perspektiv)

Ett fall

Vi skall titta på ett fall hur det kan gå. En kvinna flyttar in i en lägenhet som visade sig vara full av fel. Hon hade ingen brevlåda på en vecka och inte heller någon portnyckel, det skulle komma en ugn vid inflyttning men som inte kom, säger hon. En del är kvar att göra på lägenheten men kvinnan får dock löftet att allt skall åtgärdas. Bland annat finns det inga garderober och en köksö skulle sättas in. Tiden går men inget åtgärdas trots upprepade påstötningar. Kvinnans bostad ligger i en inredd vind som inte ser ut som ett godkänt utrymmen att bo i. Byggnadsnämnden/Hälsovårdsnämnden var på plats och tittade. Kommunen säger att han byggt utan bygglov. Företaget som äger fastigheten heter:

Bergeke Fastigheter Larv AB
Baljered Bergagården 13
53493 STORA LEVENE

Hjälpte till

I avsaknad av garderober hjälpte värden till att flytta saker till ett förråd. Han kastade dessa saker in i förrådet så brutalt att en gipskvinnas huvud gick av. Värden skrattade bara och fortsatte kasta.

Näthatad och olagligt beteende

Värden har upptäckt att kvinnan varit näthatad och använde det som argument mot henne när hon klagade på att inget görs. Men hon stod på sig att felen skall åtgärdas med det resultatet att värden stängde av strömmen till lägenheten enligt henne. Nu skulle alltså kvinnan vara utan ström i en lägenhet där det är glest med fönster. Han passade på att säga att hyran skall höjas också. Kvinnan sade då att hon skall gå till media med detta.

dorrborta2

Helvetet brakade löst

Värden tappade nu besinningen och påstår att han övervakar allt kvinnan gör och räknade upp lögnerna på Flashback om henne. Han sade också att han ser allt kvinnan skriver och han tillade att snart är hon “körd” i denna stad. Kvinnan säger att värden helt sonika tog av dörren till kvinnans lägenhet (se bild) och drog med sig nycklarna till lägenheten och än värre tog han med sig papper i en plastmapp, hyreskontraktet, bilbesiktningspapper och nyckelkvittens. De låg på köksbordet och hon såg sedan att de var borta. Han hade plockat bort nyckeln till bostaden och porten från hennes nyckelknippa. Kvinnan säger också att värden stulit post från henne.
Papperen tog han förmodligen för att han vill röja bevisen att de inte har något avtal så han kan slänga ut henne. Det ska ske imorgon enligt honom. Hyresnämnden säger att han inte kan kasta ut någon på de grunderna.

Polisen kom

Kvinnan ringde naturligtvis polisen som kom på plats tittade och tog upp hennes polisanmälan. Förmodligen skall både byggnadsnämnd, skatteverket och inte minst Hyresgästföreningen kopplas in. Det som värden gjort är definitivt flera svåra brott som måste beivras. Allt annat skulle vara helt fel!

Uppdaterat 2015-10-09

Värden påstår att kvinnan sagt sig vilja flytta ut självmant och kommunen säger att ord står mot då kvinnan inte har kontraktet kvar. Det stal troligtvis värden från hennes lägenhet. Till kommunen har värden sagt att dörren skall lagas. För att åtgärda elen måste kommunen se ett kontrakt, dvs moment 22.

Hur som helst måste något vara helt fel med denna hyresvärd. Vilken hyresvärd tar bort dörren och låter det stå helt öppet i fyra dagar till en hyresgäst lägenhet? Ingen gör så oavsett vad som hänt! “Reparation” av dörren, som var hel, förlåter ingenting i detta fall. Det skulle vara intressant att veta hur bygget av lägenheterna gått till. Om det är byggt utan bygglov borde dryga böter vänta värden.

Uppdaterat igen

Byggnadsnämnden har nu krävt att fastighetsbolaget lämnar in en bygglovansökan. Det är inte alls säker att bygglovet godkänns, det kan bli så att vinden måste byggas om till ursprungligt skick.

Updated: 2017-07-13 — 22:40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©