En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

Ingen TV-licens för datorer

Högsta förvaltningsdomstolen slog idag fast att en dator inte är en television! Inte ens om den har uppkoppling mot internet.
Detta beslut är det mest logiska. Det har tidigare slagits fast att de med datorer, och det är några stycken, måste erlägga licens. Enligt de diskusioner som förekommit skall också innehav av en trasig bildskärm räcka för att man måste betala licens.
De med dessa åsikter som sitter i sådan position att deras beslut gäller har alltså haft huvudet under armen. Hela Sveriges befolkning från barn upp till de äldsta pensionärern och tom näthatare har vetat hela tiden att detta är tokfel. Nu har alltså förvaltningsdomstolen slagit fast att det var tokfel.

Hur viktigt det beslutet än är måste jag säga att den intressantaste biten ändå är hur de tidigare beslutstagarna bestämt att man skall betala licens för en trasig bildskärm tänkt? Så är det i fråga efter fråga, ”de som bestämmer” gör detta över huvudena på folket och gör det tokfel gång på gång. Bla är det samma sak med trängselskatten i Göteborg.

Sanningen i alla dessa tokfela beslut ligger naturligtvis i att de som fattar dessa beslut inte lever i samma värld som vi andra. De lever i en värld där det akademiska tänkandet med formuleringar ingen annan kan förstå används, för att förklara var stolen skall stå, är mer vägledande än vanligt folkligt förnuft. Dessa människor föraktar vanligt folkförnuft och kommer därför aldrig att besluta logiskt och förnuftigt. Denna subvärld skapar oerhörda problem och onödiga kostnader för både folk och samhälle.

Samma problem råder inom Svenskt rättsväsende. Jag har fått det tveksamma nöjet att följa flera olika fall av förtal och andra brott genom rättsväsendet och se hur de olika akademiskt utbildade personerna tänker. Det är samma problem här som med tv-licenserna, en vådtäcktsman frias därför kvinnan inte var säker på att han penetrerat henne medan läkarnas undersökning både visade att hon penetrerats och att sperman hade samma DNA-profil som den man de tagit för våldtäckten. Vådtäcktsmannen går nu fri på gatorna och signalen de gav honom var att: Fortsätt! Jämför detta med den unga killen som råkade lägga en kola i fickan i en affär bara för att han skulle ta upp plånboken. Han fick ett digert straff av akademiker med samma jobb, ansvar och utbildning som ovan. Jag har sett mängder av liknande domar i kontaktförbud, näthat, dataintrång och mycket annat.  Det de har gemensamt är att i alla fall har det dömts helt olika. Man kan inte ens se någon ”röd tråd” utan det ser mer ut som att slumpen avgjort.

Akademiska beslut kan jämnställas med att köpa en lott i en tombola!

Viktiga frågor i samhället får aldrig beslutas ensamna av de i den akademiska subvärlden, det är en viktig demokratifråga för folket som folket måste ta tag i och föra över till sig.

EDIT 1:
Radiotjänst gick snabbt ut med att de som redan betalat avgifter för surfplattor och datorer före dagens datum inte får tillbaka sina pengar. Akademikerna fattar alltså inte bara dåliga beslut, de blir förnärmade när det uppdagas att de beslutat tokfel och surar i sitt hörn och säger ”ni som betalt får minsan inte tillbaka era pengar, det skall jag se till” fast på ett akademiskt sätt. Uttalandet är översatt till Svenska av Redaktören.

EDIT 2:
Nu har det gått upp för Radiotjänsts akademiker att de de måste betala tillbaka alla licenser som de lurat till sig. Det tog ca en vecka. För alla andra tog det 0 tid att förstå att tvinga de med trasiga bildskärmar betala licensavgift är helt fel.

Updated: 2017-07-13 — 22:42

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©