En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

EU, en politisk lekstuga

Valet till EU:s parlament måste vara världens dyraste lekstuga. Partier som inte annars får så mycket röster kan skrälla ordentligt i EU-valet. Vad beror detta på?
Till viss del kan det ju vara så att partier verkligen får fler eller färre röster beroende på popularitet eller att de lyckats mobilsera sin väljare, men huvudsakligen beror de stora kasten på att det vanliga partipolitiskt trogna folket helt enkelt inte röstar i EU-valet.
I jämförelse med förra Riksdagsvalet i Sverige, kan sägas, att de som röstar i EU-valet är de mest politiskt äventyrliga och “ytterlighetsfolket”, främst på högerkanten. Märkligt nog verkar det som att de som är motståndare till EU är ovanligt aktiva här och är också yvigast i sitt röstande. Statistiken visar helt enkelt att väldigt många röstande EU-motståndare byter parti mellan valen.

Den största “skrällen” i EU-valet är det Franska facistiska partiet Nationella Fronten som också blev det största franska partiet i EU. Här gäller det att se upp därför det partiet är, som SD i Sverige, mycket människofientligt och kan ställa till det ordentligt för folken i Europa.
Från Sverige gjorde inte SD motsvande “succé”. Däremot gjorde Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet ett bra val med ordentligt mer stöd än i Riksdagsvalet för 4 år sedan. Miljöpartiet blev dessutom Sveriges näst största parti i EU.

I media sägar man att extremhögerpartiet SD gjorde ett bra val. De ökade i förhållande till förra EU-valet men i förhållande till förra Riksvalet i Sverige gick de fram bara marginellt. Det är den stora överraskiningen då motsvarande partier från Frankrike, England och Danmark blev respektive lands största partier i EU-parlamentet. Man trodde verkligen SD skulle gå fram ordentligt med tanke på alla andra facistiska extremhögerpartier och att just dessa människor sluter upp i valet. Hur skall vi tolka detta? Jag hoppas innerligt att den uteblivna framgången beror på att de i Sverige backar därför att folket fått upp ögonen för deras ständiga extrema lögner om invandringens kostnader.

Miljöpartiets framgång beror förmodligen mer på att deras väljare sluter upp bakom miljöfrågan och att skolorna i Sverige propagerat mycket för att rösta i EU-valet, där äldre skolungdomar ofta håller på miljöpartiet, än att de var framgångsrikare än andra partier. För Sverige är det en skrämmande förlust att de verklighetsfrämmande miljöromatikerna skall få sådan makt över vår framtid.

FI var förmodligen den största överraskningen då de mångdubblade sin röster i jämförelse mot förra Riksdagsvalet. Men tyvärr, för dem, tror jag att ordningen är återställd till Riksdagsvalet i höst eftersom det är ett parti där en viss kategori människor ställer upp “man”grant och röstar, oavsett vilket val det är, medan vanligt folk avstår från att rösta i EU-valet. I övrigt är FI ett synnerligen onödigt parti. De säger att de kämpar för kvinnans rättigheter och jämställdhet i samhället. När män och kvinnor delas upp på detta sätt skapar de fler problem än de löser. I Sverige finns redan två extremistiska mikropoler i denna kamp och det är “mammarättsrörelsen” på ena sidan och “papparättsrörelsen” på andra sidan. Båda dessa grupperingar tror de är av betydande vikt för samhället medan de egentligen är väldigt små och dessutom går långt utanför vad som kan sägas vara tillåtet i sin respektive kamp. Båda sidor för en kallt beräknande destruktiv kamp mot den andra sidan. Flera i dessa “rättsrörelser” ingår dessutom i den allmänna näthatarkadern som florera på nätet. Nu har alltså den ena sidan, mammarättsrörelsen, fått ett eget parti som kommer att gjuta ytterligare bensin över denna barnsligt löjliga mikrobrand i annars mycket viktiga frågor.
Kvinnor och män skall gemensamt slåss för bättre villkor medan arbetsdelningen i hemmen är privat och skall göras upp av de parter som ingår där. Det är enda vägen att gå för att få en naturlig och varaktig jämnställdhet.

Det enda traditionella partiet som överraskade i EU-valet i jämförelse mot förra Riksdagsvalet är Moderaternas platta fall. Det är helt enkelt så att de få vanliga vardagsmänniskor som röstade i EU-valet gjorde upp räkningen med den tid som gått och visade med eftertryck att man inte skall strunta i fattiga, sjuka och arbetslösa. Vi får hoppas att det också visar sig i Riksdagsvalet i höst.

Övriga partiers förändringar får nog sägas vara inom marginalerna och betyder inget inför höstens Riksdagsval.

Trots alla slängar i EU-valet är den största förlusten det faktum att valdeltagandet ökade från förra valet. Det kan tillskrivas det faktum att det propagerats för detta i all media inte minst i televisionen. En ökning av de röstande i EU-valet är helt enkelt en stor förlust för folket i vårt land då EU-valet är ett enda stort skämt.

Som alla märkt har jag skrivit detta med Svenska Riksdagsvalet som jämförelse. Det görs så därför att Riksdagsvalet är ett riktigt och viktigt val till skillnad från skämtet som kallas för “EU-val”. I Riskdagsvalet hoppas jag att den sittande regeringen förlorar makten och alla onödiga partier antingen inte kommer in eller de som redan är där åker ur Riksdagen. Oavsett vem som vinner eller förlorar är den viktigaste uppgiften inför framtiden att stoppa de människofientliga fascisterna från att öka sin makt ytterligare. Allt annat måste vara underordnat då vi annars riskerar gå mot en katastrof som i sin ytterlighet kan sluta med inbördeskrig.

Själv struntar jag i partipolitiska ställningstagande. Jag står på den sida som bekämpar fattigdom, arbetslöshet, bostadslöshet, fascism, invandrarfientlighet, verklighetsfrånvända miljömuppar, näthat och som slåss för kärleken mellan alla människor oavsett.

För att summera EU-valet kan jag säga: Dra inga växlar på resultatet i EU-valet för det betyder absolut ingenting inför höstens Riskdagsval!

/A Svensson

Updated: 2017-07-13 — 22:42

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©