En plats för dig som har något att säga men ingenstans att säga det

DEBATT IDAG:

Det är strikt artikelförfattarnas åsikter som framförs, magasinet och dess redaktion står fritt från detta

USA ser dig, nu bekräftat!

USA har en större övervakning av nätet än vad de flersta vet och tror.

Nu har läckan trätt fram:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16933920.ab

Det visar sig att det är bättre än de flesta gissat. Man kan bla inte gömma sig bakom anonymiseringstjänster som VPN och liknande!

USA ser dig.
Och det är svårt att skydda sig mot deras omfattande nätövervakning.
– Det går inte, säger datasäkerhetsexperten Anders Nilsson.

Vidare:

Datasäkerhetsexperten Anders Nilsson menar att det är svårt att skydda sig helt och hållet mot ”store­brorsprogrammet”. Det räcker till exempel inte att använda sig av anonymiseringstjänster /../ När du loggar in på ditt personliga konto på sociala medier, till exempel Facebook, spelar det ingen roll.

För Sverige:

I Sverige bedrivs liknande spaning, till exempel den omdebatterade signalspaningen som görs av Försvarets radioanstalt (FRA). Men inte på det här sättet mot personer som är bosatta i Sverige.

Ovanstående är intressant! FRA bevakar bara utlänsk trafik till Sverige. Vad innebär det? Jo, det innebär att exempelvis VPN-konton ses som “utlänsk trafik”. FRA vet alltså enkelt vem du är om du surfar via utlänska VPN-konton.

Enligt läckan, Edward Snowden, siktar NSA på att bygga upp en säkerhetsapparat där all information sparas i realtid. Känner vi USA rätt så menar de att all trafik i hela Världen är föremål för övervakningen.

Just nu kanske detta är så omfattande att det är svårt att överblicka. Endast svåra terrorbrott plockas fram. Men hur ser framtiden ut? Bar något år fram i tiden kan det vara så att vilken Polismyndighet som helst var som helst kan plocka fram exakt det de vill.
Du som vill vara anomym och inte begår brott, som näthat, kan vara lugn, ingen har tid att gräva fram din identitet, så anonymiseringen fungerar för dig.
För alla er andra vidriga personer kommer alla kränkningar ligga kvar på nätet och varje kränkning upprepas på nytt varje gång någon läser det. Myndigheterna har alltså all tid i Världen på sig att plocka fram identiteter på vem som helst som någon gång i tiden näthatat.

Updated: 2017-07-13 — 22:38

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Granskande Perspektiv ©